17 augusti

.
Elisabeth och Kicki är glada:)
Thomas och vår föredragshållare Sten.
Sten Janér som talade om det kulinariska kultarvet samt att marknadsföra Småländsk mat som en turistattraktion.

 

Klubbangelägenheter

Presidenten rapporterade från gårdagens styrelsemöte

att verksamhetsplanen för 2010-2011 fastställts

att inkommande pres. Lennart Larsson upprättat schema för våra 2-minuters-anföranden vilket mailats till medlemmarna,

att klubbsamråd skall hållas på veckomötet den 31 augusti,

att Hans Olovsson lämnar klubben p.g.a. flytt till Ljungby,

att Borensbergs RK, som driver ett projekt för synskadade i Tanzania, vill ha hjälp med övernattning och utflykter för en sköterska som är på Länssjukhuset Ryhov veckorna 38-39 och att intresserade kan anmäla sitt intresse till pres.,

att tävlingen ”Mest Gäst” fortsätter under hösten för att inspirera oss att ta med gäster på våra lunchmöten.

 

Vidare påminde pres. om att RYLA-konferensen ( ledarskapsutbildning för 25-40-åringar) hålls den 24-25 september samt att ytterligare priser behövs till vårt lotteri.

Pres. uppmärksammade att Claes Ericson, Charlie Karlsson, Lars-Göran Ottosson, Henrik Asplund och Håkan T-son Carlsson fyllt år under sommaren och vi förenade oss i ett unisont ”Grattis”.

Lennart Larsson, som tillsammans med Pia Blom och Krister Svantesson är ledamöter av Projektkommittén för sociala projekt, uppmanade medlemmarna att till någon av ledamöterna inkomma med förslag på mottagare av bidrag från klubben.

Past. pres. Kicki Ejmefors framförde klubbens varma gratulationer till Pres. Elisabeth som fyllt jämna år under sommaren. Kicki överlämnade present samt ledde Jkpng Talavids sångkör vid dess framförande av gratulationssång.

 

 

Föredrag Dagens föredrag hölls därefter av Sten Janér, Coompanion Jönköpings län. Coompanion bedriver information och rådgivning till personer som vill starta företag eller som nyligen har startat företag, bl.a. inom matindustrin. Coompanion Jönköpings län samordnar Regional Matkultur Smålands verksamhet. Regional Matkultur är ett europeiskt samarbetsprojekt med syfte att främja utvecklingen av regionala företags verksamhet inom odling, uppfödning  livsmedelsförädling och restaurangverksamhet m.m. Medlemsföretag har ett blåvitt märke som utgör ett bevis på att företaget uppfyller de kvalitetskrav som Regional Matkultur uppställer. I Småland finns f.n. cirka 75 medlemsföretag. Dessa presenteras i broschyren ”Småländska smaker”. Den som vill få ytterligare information kan besöka hem sidan vända sig till Sten Janér via mail [email protected]

 


29 juni - 10 augusti

Gemensamma möten med övriga klubbar i Jönköping centrum.

RSS 2.0